Atelierul de creație

13.10.2020


Ce s-ar întâmpla dacă, într-o frumoasă zi de toamnă, ai ieși în curtea liceului, dacă ți-ai găsi un loc comod printre colegi și dacă ai dezlănțui imaginația, încercând să fii scriitor pentru o oră sau măcar pentru câteva clipe?

Elevii de la Liceul ”Columna” au experimentat această ipostază, de scriitor în devenire, provocați de poetul și dramaturgul Dumitru Crudu, în cadrul unui atelier literar, gândit să stimuleze spritul creativ al copiilor, să descătușeze și să încurajeze exprimarea trăirilor și a opiniilor. Timide și stângace sau îndrăznețe și mature, gândurile copiilor se cer exteriorizate, traduse în cuvinte. Și acest exercițiu literar le-a oferit posibilitate de a se exprima liber, de a genera idei, de a analiza produsul colegilor, de a-și imagina situații.

Activitatea în cadrul atelierului de creație speră să-i identifice pe copiii pasionați de subtilitățile cuvântului, să-i încurajeze să se manifeste literar și, în general, să dezvolte o atitudine pozitivă a elevilor față de carte / lectură.